Search

Loading

Turkije, de Lycische kust.

wandelen en varen langs de Middellandse Zee

soort reis  individuele wandelvakantie
aantal dagen  10
aantal wandeldagen  5
u overnacht in  kleine hotels
beste reistijd  maart - mei en september - november
u kunt op reis met  2 personen of meer
kinderen  kunnen mee op reis
verlengen of uitbreiden      is mogelijk


De Lycische kust en de daaruit oprijzende bergen vormen een prachtige vakantiestreek voor wie van wandelen houdt, maar ook wil genieten van zee en strand.
In hert voorjaar zijn de kuststreek en de bergen één bloemenzee. Orchideeën en oleanders staan in bloei, en het ruikt naar kruiden zoals rozemarijn en oregano.
We vinden hier nog uitgestrekte pijn- en cederbossen, wilde aardbeibomen, johannesbroodbomen, jeneverbesstruiken, brem en mimosa.
Vroeger lag hier het koninkrijk der Lyciers, door Homerus beschreven als bondgenoten van Troje en een groot aantal tempels, beelden en grafmonumenten uit deze roemruchte periode zijn een bezoek zeker waard.
Oude opgravingen, kleine dorpjes en vriendelijke mensen, rivieren en watervallen, een blauwe zee en rustige stranden staan garant voor een onvergetelijke reis.


Programma van dag tot dag

Dag 1 naar  Antalya

U vliegt met een lijnvlucht van Turkish Airlines via Istanbul, of direct met een charter (bv. Transavia) naar Antalya.
U wordt opgehaald van het vliegveld, en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een prettig en sfeervol hotel in één van de fraaie Ottomaanse huizen in de oude binnenstad, vlakbij de gezellige haven.

Dag 2 Antalya - Çirali

De volgende ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald voor uw transfer naar Çirali, een mooie autotocht langs de kust van ongeveer twee uur.
Çirali is een rustig dorpje met een prachtig zandstrand, waar in de zomer zeeschildpadden hun eieren komen leggen. Uw pension ligt op nog geen vijftig meter van de zee, u slaapt hier drie nachten in een klein houten huisje (2-persoons) dat in een tuin met citrusbomen staat.
’s Middags kunt u al uw eerste wandeling maken, naar de ruïnes van de antieke stad Olympos (3 uur).

Dag 3 Çirali

Uw tweede wandeling voert vanuit uw pension naar de Chimaeraberg met z’n eeuwig brandende vuren en vervolgens naar het dorpje Ulupinar (ca. 3,5 uur). In een restaurantje aan een snelstromend riviertje kunt u hier heerlijk vis eten. Na de lunch kunt u teruglopen naar Çirali (ca. 3 uur), maar het is ook mogelijk om met een taxi terug te gaan.

Dag 4 Çirali

Langs de kust met verlaten baaien en stille zwemplekken loopt u tot de Madenbaai, waar in de oudheid ijzererts werd gedolven. U neemt de zelfde weg terug naar Çirali (ca. 5 uur). Loopt u met jonge kinderen, dan kunt u de wandeling inkorten en bijvoorbeeld meer tijd nemen om te zwemmen. U kunt ook de kust volgen tot Tekirova, waar u de bus terug naar Çirali kunt nemen.

Dag 5 Çirali - Üçagiz

Door uw pensionhouder wordt u met de auto naar Üçagiz gebracht, onderweg kunt u stoppen voor bezoek aan rotsgraven van Myra of aan de Sint Nicolaaskerk.
U verruilt nu de uitgestrekte stranden van Çirali voor een klein haventje, de uitgestrekte zee voor een intieme baai. Vanuit Üçagiz kunt u te voet de omgeving verkennen, maar vooral de vele mogelijkheden om boottochtjes te maken maken deze plek zo speciaal. U vaart naar een ander deel van de kust of naar één van de eilanden, waar u kunt wandelen, zwemmen en snorkelen, of de Lycische oudheden kunt ontdekken.
Vanuit Üçagiz kunt u 's middags al een rondwandeling maken naar Simena en Burc, twee Middeleeuwse kastelen op strategische heuveltoppen langs de kust (ca. 4 - 5 uur lopen). U kunt de kastelen bezoeken, en het is mogelijk om onderweg te zwemmen. U kunt de wandeling inkorten, en vanuit Simena met een bootje terugkeren naar Üçagiz. Zeker met jonge kinderen is dit een goede optie.
U overnacht in een klein pension aan het haventje.

Dag 6 Üçagiz

Door uw pensionhouder wordt u naar het begin van uw wandeling naar Istlada gebracht. Istlada stamt uit dezelfde tijd als Apollonia en Aperlae. Er is weinig over bekend, maar de resten spreken zeker tot de verbeelding: metersdikke muren, deurposten van grote stenen, het nog overeind staande deel van een basiliek en sarcofagen. De wandeling neemt ongeveer 3 - 4 uur in beslag.

Dag 7 Üçagiz

U wordt naar het dorpje Kiliçi gebracht voor een klim naar de ruïnes van Apollonia. In het voorjaar staan de heuvels vol bloemen, en u geniet van een prachtig uitzicht.
Van Apollonia voert de wandeling naar Aperlae waar delen van de oude stad onder water liggen (ca 4 - 5 uur). Met een vissersbootje keert u terug naar Üçagiz.

Dag 8 Üçagiz

Met een boot (naar keuze zeekayak o.l.v. een gids, vissersboot of glasboot) kunt u een tocht maken door de prachtige baaien van Kekova met de verdronken stad. U kunt de boottocht in uw hotel boeken, de kosten zijn afhankelijk van uw bootkeuze en zijn daarom niet in de reissom inbegrepen.

Dag 9 Üçagiz - Antalya

Per auto wordt u naar de kustweg gebracht en u wordt op de bus gezet om per openbaar vervoer terug te keren naar Antalya. In Antalya wordt u opgewacht bij het busstation, en u wordt naar uw hotel gebracht.
U overnacht weer in een hotel in de oude binnenstad.

Dag 10 vertrek

U wordt opgehaald bij uw hotel, en naar het vliegveld van Antalya gebracht.


Reisinformatie

Wat kunt u verwachten?

Tijdens deze korte vakantie verblijft u aan zee op twee prachtige plekken, u kunt dagelijks wandelingen maken, u kunt zwemmen en er zijn een paar mooie boottochtjes opgenomen in het programma. De Lycische kust is heuvelachtig, maar echt over langere afstand klimmen of dalen hoeft u niet. De wandelingen zijn voor iedereen met een redelijke conditie te maken. Ook kinderen vanaf ongeveer acht jaar zullen weinig of geen problemen ondervinden, zeker omdat er onderweg regelmatig gezwommen kan worden.
Natuurlijk is het mogelijk om een dag wandelen over te slaan.

vluchten

Uw vlucht is niet bij de reissom inbegrepen. Turkish Airlines vliegt dagelijks twee keer via Istanbul naar Antalya, deze vluchten kunnen via ons geboekt worden. Via internet kunt u zelf chartervluchten (bijvoorbeeld Transavia boeken).

Vervoer en verblijf

In Turkije vinden alle transfers plaats met een eigen auto, alleen de terugreis naar Antalya gaat deels per openbaar vervoer. Inbegepen zijn ook de transfers vliegveld - hotel.
U overnacht in Antalya in een mooi pension in de oude binnenstad. In Çirali en Üçagiz slaapt u in eenvoudige, mooi gelegen pensions. Alle kamers hebben een eigen douche/wc, overnachtingen zijn op basis van logies/ontbijt. 

Verlengen

U kunt zowel in Antalya, Çirali en Üçagiz één of meer nachten extra blijven.
Uw transfers worden zoals in het programma beschreven voor u geregeld.


Prijzen

De reissom die we hieronder vermelden is gebaseerd op prijzen zoals die op dit moment bij ons bekend zijn, en zijn gebaseerd op twee deelnemers tenzij anders wordt vermeld. Een reis kan goedkoper of duurder uitvallen, bijvoorbeeld bij meer deelnemers, in verband met uw voorkeur voor een andere categorie auto, bij een hotelwijziging, of bij een sterke wisseling van de koersen.

U ontvangt daarom in alle gevallen, ook wanneer u een ongewijzigde reis uit ons programma wilt boeken, altijd eerst een beschrijving van de reis, met vermelding van de definitieve reissom per persoon. Pas na ontvangst hiervan boekt u definitief.

reissom per persoon € 590,--
toeslag 1-persoonskamer € 150,--
verlengen per persoon per nacht € 40,--
toeslag 1-persoonskamer per nacht € 20,--


Inbegrepen in de reissom: alle transfers volgens programma (uitgezonderd de busreis op dag 9, ca. € 10,--); 9 hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt in 2-persoonskamer/douche/wc;  beschrijvingen van de wandelingen en eenvoudig kaartmateriaal; boekje 'The Lycian Way' van Kate Clow; alle transfers en boottochten t.b.v. de wandelingen. 

Niet inbegrepen in de reissom: vlucht Amsterdam - Antalya; visum (€ 15,--); niet genoemde maaltijden; bootexcursie dag 8 (ca € 30,-- per persoon voor een dagtocht 11.00 - 17.00 uur); extra transfers bij uitbreiding wandelingen; fooien; verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).


Reizen op maat

Istanbul

Uw wandelvakantie kunt u heel goed combineren met een verblijf van enkele dagen in Istanbul. Istanbul is een bruisende stad, prachtig gelegen aan de Bosporus, en voor jong én oud is er veel te zien en te beleven: het sprookjesachtige Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee, de drukte aan de waterkant, de verdekte bazaar met al zijn geuren en kleuren.
Wij kunnen niet alleen een hotel voor u boeken, maar ook de transfers van en naar het vliegveld regelen, en eventueel in combinatie met uw vlucht vanuit Nederland of België, uw binnenlandse vlucht boeken.

Cappadocië

Het sprookjesachtige landschap van Cappadocië met zijn tufstenen elfenschoorstenen is ook een prachtig wandelgebied. En omdat het zo heel anders is dan de Lycische kust, is het voor wie wat meer tijd heeft de moeite waard om beide gebieden te combineren. Wij kunnen op maat een wandelprogramma samenstellen, waarbij het ook mogelijk is om van het ene dorp naar het andere te lopen terwijl uw bagage wordt vervoerd. Er rijden goede bussen van Antalya naar Cappadocië, wij verzorgen daar de transfers, en u kunt vanuit Kayseri terugvliegen.


 

printPrint

tell a friendTell a Friend