Search

Loading

Reiservaringen Oezbekistan

Rondreis door Oezbekistan, oktober 2015

Beste Gabrielle,

Wij zijn terug van een geweldige reis. De organisatie liep goed en de gids van Samarkand tot en met Boechara, Laziz was geweldig. Ook de chauffeur in Tashkent regelde alles heel goed en praktisch.

Mooi, dat Iran weer kan. Wij waren indertijd zeer onder de indruk. In Buchara kwamen wij Avicenna weer tegen.
In Iran hadden wij zijn werkkamer met zijn boeken en instrumenten bekeken. In Khiva is in de Kuyna een spectaculair museum met veel informatie over de geschiedenis en over vier groten: AL-Beruni, Ibni Sina ( Avicenna), Al Khorezmi en Ulug Beg.
Ook is er een apart museum over het Zoroastrisme. Heel bijzonder, het leefde voort ook tijdens de eerste Islam eeuwen.
Er is ook nog een vuurtempel in de buurt van Khiva, maar die hadden wij niet in onze programmering meegenomen.

Wij zijn heel tevreden,  dank voor je voorbereiding.

Ruud Voigt


Rondreis door Oezbekistan, najaar 2014

Oezbekistan: Wat een geweldige reis was het!

De steden van de zijderoute, ieder met hun eigen sfeer en attracties. Maar allemaal vol historie, schitterende moskeeën en madrassa’s, de één nog prachtiger betegeld dan de ander. En overal de kleurrijke hartelijke mensen (op alle feesten mochten we meedansen en wodka drinken..), sprookjesachtige markten, sfeervolle buitenwijken.
Ik vond het slapen in de woestijn in een Yurt en in een homestay in de bergen een geweldige ervaring. In de homestay kon van alles, een bergwandeling om gemzen te zien, meehelpen het nationale gerecht Plov te maken enz. Reizend langs het oneindig lange diepblauwe meer, woestijn en steppelandschappen, landschappen om in op te gaan.
Alles was prima georganiseerd, hele prettige gidsen, betrouwbare chauffeurs. De hotels goed, al was er niet altijd elektriciteit of warm water, (maar meestal had de hele stad dan geen elektriciteit), maar ook dat heeft zijn charme. Indrukwekkend was ook het bezoek aan de pottenbakkerij (en tegels) en de zijdeproductie in de Ferganavallei. En overal heb ik me volkomen veilig gevoeld!

Marian Peereboom

printPrint

tell a friendTell a Friend