Search

Loading

Reiservaringen Jordanië

Rondreis door Jordanië, (hoog)zomer 2014

Beste Gabrielle,

Wij hebben een prachtige reis gehad in Jordanie! Indrukwekkende natuur en indrukwekkende cultuur. Mooie afwisseling van beide. Alles was prima geregeld. De chauffeur reed prima, ondanks de ramadan, en hij sprak een klein beetje Engels. De hotels waren allemaal prima en de afwisseling tussen RSCN lodges en hotels was goed.
Madaba was oke om te wennen, Amman te kort geweest, maar niet erg, Jerash een hoogtepunt met een rondleiding van toevallig de leukste gids ooit. Ajloun mooi rustmoment. In Wadi Mujib 2 uur lang met een gids canyoning door de rivier. Dit is een must!! Prachtige canyon met door het water gepolijste wanden, kristalhelder water met stroomversnellingen, watervallen en heerlijk fris in de zomer. Het was erg heet in Aqaba, dus het beste was in zee duiken. Hebben we gedaan en 3 mooie duiken gemaakt. Stonefish gezien, mogelijk de lelijkste en waarschijnlijk de giftigste vis op aarde.
In Wadi  Rum onder de sterren en de volle maan geslapen en vroeg opgestaan om de zonsopgang te zien en de kamelenrenbaan. Wat een geluk: ze waren aan het trainen voor de kamelen races!
In Petra kwamen we op tijd aan zodat we 3 dagen hebben kunnen benutten. Dat is wel nodig. Eerste dag algemene rondleiding, de tweede dag zelf de berg op naar de monastery en de derde dag berg op naar the sacrificial place. Prachtig.
In Dana relaxt bijgekomen en laatste dag heerlijk gegeten bij inderdaad het beste restaurant van Jordanie: die van de twee grootvaders (Haret Jdoudna).

Groeten van ons allen,

Annemarie


Jordanië, cultuur en wandelingen in juni 2014

Beste Gabrielle,

Alweer enkele dagen terug uit Jordanie.
Het was een prachtige rondreis. We hebben vele mooie wandelingen gemaakt en genoten van de prachtige omgeving.
We hebben terplekke goede support gehad van je agent. Ze heeft zeer regelmatig contact gezocht om over de vertrektijd in de verschillende plaatsen te overleggen.
De chauffeurs waren niet altijd bekend met de adressen van de RSCN-verbijven maar we kwamen bij navraag aan de lokale bevolking altijd op de plaats van bestemming aan.
Het verblijf in de RSCN-lodge's was goed en erg leuk ook omdat er ook veel Jordaniers verblijven. Hierdoor kregen we het gevoel af en toe het "massatoerisme" te ontlopen.
Met name in de laatste lodge was het personeel erg behulpzaam en vriendelijk (in Dana). De wandeling daar was fantastisch met de lokale gids! en het uitzicht vanaf ons balkon adembenemend!

Hartelijke groet,
Miriam Koppen en Ad Langeveld

Jordanië, 12-daagse rondreis

Beste Gabrielle,

Onze reis, goh, die was in één woord FANTASTISCH!!! Toffe herinneringen en souvenirs hebben wij te over en foto’s nog meer.

De rondreis op zich, de organisatie ervan, het plaatselijk reisbureau, de hotels, de uitstappen, de transfers van en naar de luchthaven, de tijd die we voor ieder bezoek hadden, de maaltijden, de wagen, welja, dat was allemaal zoals dat hoort te zijn, te weten, prima in orde en dus niets maar dan ook niets op aan te merken.

Onze chauffeur Raid die het noordelijk deel van Jordanië doet en ons tot in Petra heeft begeleid (en de laatste dag naar de luchthaven), was - zoals wij dat in België zeggen - “ne crème van ne vent : vlot in de omgang, flexibel, beleefd, correct, heel zorg- en behulpzaam, had oog voor onze interesses, praatte makkelijk, gaf ons de nodige tijd en ruimte zodat wij dingen konden bezoeken op ons eigen ritme,

… en deed net altijd dat ietsje extra zoals bv interessante tips geven, ons steeds in contact brengen met de lokale bevolking, discuteren met ons over van alles en nog wat zonder verbloemen, halt houden waar er wat bijzonders/moois was of waar we leuke foto’s konden nemen, … etc.

Alles zoals het hoort dus en een droomreis in ‘t kwadraat, ééntje om nooit meer te vergeten.   Mede ook dank zij jou Gabrielle, waarvoor van harte dank.

Nogmaals bedankt voor de prachtreis!

Groetjes,
Annette & Olivier

 

Jordanië, trektocht met kamelen door Wadi Rum

Dag Gabrielle,

Je hebt een fantastische reis samengesteld en bij deze mijn diepe dank.

Het was de vakantie van mijn leven - ik voel me geroepen, geliefd en gevoed door de Wadi Rum. Het was een intense ervaring:  'the dessert is washing your soul'  zei Nyazi.

De Arabische wereld is fascinerend. De bedoeïenen hebben mij de taal van het hart geleerd.
Farid is een geweldige kok - hij heeft veel voor ons gedaan - de laatste woestijnnacht heeft hij ons om 2 uur ‘s nachts met 2 auto's uit een bedoeïenentent gehaald - er was een behoorlijke stortregen aan de gang - je hoorde het lawaai van een opkomende rivier. Lekker avontuurlijk.

Ik ben verliefd op Aboed, mijn kameel van 3 jaar. Soms als ik niet meer wilde rijden liepen we naast elkaar - hij liep dan los (zijn moeder was erbij) - heerlijk !!

Wadi Rum ziet me zeker terug .........
Silke

printPrint

tell a friendTell a Friend