Search

Loading

Reiservaringen Ethiopië

Ethiopië, reis door het noorden met bezoek aan het 
Timkat-festival in Gondar.

Beste Gabrielle,

inmiddels zijn we alweer 2 weken terug van een fantastisch mooie en goed georganiseerde reis.

We waren heel erg tevreden over onze chauffeur/gids Mulageta.  Hij reed erg goed, hij was betrouwbaar en kon met compassie over zijn land vertellen.

Een hoogtepunt vonden wij het Timkat Festival in Gonder, wat een prachtige festiviteiten en dat enige dagenachter elkaar. Geweldig om mee te maken.
Natuurlijk hebben wij ook genoten van de natuur, wat een prachtige gebergte zijn er in Ethiopië, dat hadden wij niet verwacht. En natuurlijk de goedlachsheid van de mensen, zodra je het hotel uitstapt heb je plezier.
Kom daar maar eens in Nederland!

Natuurlijk is er nog veel meer te verhalen, maar we laten het hier maar bij.

Nogmaals hartelijke dank voor de goede organisatie en veel succes toegewenst,

Janine en Ina van den Brink

Ethiopië, 2-weekse rondreis door het noorden

Addis Ababa, Bahir Dar, Gondar, Aksum, Lalibela, Ethiopië.

'Egidius waer bestu bleven'

Een unieke ervaring om gans het noorden van Ethiopië rond te trekken in een Land Cruiser samen met Mulu, de super propere en veilige chauffeur en Tess een warme charmante gids.

Na vele reizen op dit bolleke is Ethiopië een unieke ervaring.
Veel misvattingen over dit prachtige land. Ja, er is geen luxe, maar de mensen zijn, net als het klimaat, zeer warm. Oost-Afrika ten voeten uit !!!
Een natuur om “U” tegen te zeggen ; je verblijft gedurende de ganse tijd quasi boven de 2500 meter hoogte.
De Simien Mountains brengen je in een uniek natuurgebied met niet op foto vastlegbare vergezichten en met een voor ons ongekende fauna en flora.
De devotie van de christelijk orthodoxe Ethiopische kerk kunnen wij als vrijzinnigen niet vatten, net zoals de verstandhouding tussen islam en christenen die aldaar een voorbeeld voor de wereld zou moeten zijn.
Enig relativiteitsvermogen  heb je nodig als ze in Aksum voorhouden dat de tafels met de tien geboden van Mozes aldaar bewaard worden, ze dag en nacht bewaakt worden, maar nog nooit iemand ze gezien heeft….
Lalibela wordt een toeristische wereldhit, het wordt tijd om er naar toe te trekken. Binnen 10 jaar is het een nieuw Gizeh.

Dank U Gabrielle voor de perfecte reis.
Frank Reynaert en Mimi Daems, Koksijde (B)

 

 

 

 

Ethiopië, 16-daagse rondreis door het noorden, oktober 2015.
 

Beste Gabrielle,

Afgelopen vrijdag zijn wij teruggekomen van een bijzonder geslaagde vakantie in Ethiopië. We hebben het erg naar ons zin gehad en zijn onder de indruk van de mensen,  flora, fauna, cultuur, geschiedenis van dit prachtige land.

De reis is perfect verlopen en we zijn zeer te spreken over onze gids en de chauffeur. De gids, Tesfai  is een heerlijke eigenwijze, kundige, schat van een man.  Tot onze vreugde had hij ook verstand van vogels.  We hebben bewondering voor de wijze waarop onze chauffeur, Asayin, ons over de diverse dirt roads heeft geleid! Ook bij hem ontbrak een leuk gevoel voor humor niet en was hij heel goed op de hoogte van welke restaurantjes en koffietentjes geschikt voor ons waren.   Heel leuk was dat wij bij Tesfai’s vrouw en kinderen zijn gaan eten en later ook nog bij een vriend van hem! Bij de vriend hebben we een gerecht uit Tigrai gegeten, een soort deegballetjes met een heerlijk saus.

In Lalibela hadden we uitgebreid afscheid genomen van onze gids en chauffeur… tot onze verbazing zat Tesfai op 22 oktober in de Lobby van het hotel en nodigde ons uit om samen met hem en Asayin uit eten te gaan op kosten van jouw agent! Erg gezellig, we zijn naar zo’n lokaal restaurant met muziek en dans gegaan.  We hadden wel een beetje met hen te doen… ze hadden net twee dagen gereisd van Lalibela naar Addis.  


Tot zo ver onze ervaringen in Ethiopië!

Met vriendelijke groeten,
C.B. en reisgenoten

 


Ethiopië, rondreis door het noorden en het zuiden, januari 2015.

 

Hallo Gabrielle,

Wat ontzettend leuk dat je nog even op onze SUPER vakantie in Ethiopië terug komt! 

Gabrielle wij hebben het enorm naar onze zin gehad, het is een enorm divers land, zowel het noorden als het zuiden en het is haast niet in woorden uit te drukken wat voor een prachtige natuur, mensen en van alles en nog wat Ethiopie is :-) er zijn al aardig wat landen die wij hebben mogen bezoeken de afgelopen 35 jaar en een ieder heeft zijn eigen schoonheid en bekoringen. Maar Ethiopië staat toch wel heel hoog op mijn favorietenlijstje.

Alles was top geregeld, onze driver Tedi was geweldig en onze gids Tess was echt super, het ontbrak ons aan niets zij liepen echt hun benen uit hun lijf :-) niks maar dan ook niks op aan te merken :-)

Als je verder nog vragen aan ons hebt wil ik die graag beantwoorden.

grtjs
Gerrit en Janneke

In oktober 2012 reisde ik met een kleine groep door het noorden van Ethiopië, een korte impressie vindt u hier.

Reisverslag Ethiopië

printPrint

tell a friendTell a Friend