Search

Loading

Ethiopië, een rondreis door het noorden

het 'historisch circuit',
met mogelijkheden om de reis uit te breiden in Zuid-Ethiopië.

soort reis individuele hotelrondreis
u reist met een eigen auto met chauffeur
aantal dagen 15
beste reistijd reizen is het hele jaar mogelijk
u kunt op reis met twee personen of meer
verlengen is mogelijk
uitbreiden of inkorten is mogelijk
   

 

Het programma van deze reis omvat een ‘historisch circuit’ door het noorden van Ethiopië, waar u de belangrijkste culturele en uit de geschiedenis bekende plaatsen bezoeken: Gondar, Axum, Lalibela. Ook minder bekende juweeltjes komen aan bod: Yena, de talrijke kloosters en in de rotsen uitgehakte kerkjes. Onderweg geniet u van de vaak overweldigende natuur: Lake Tana, de bronnen van de Blauwe Nijl en Simiens Mountains zijn hoogtepunten. U ontmoet de bevolking, en u geeft zelf aan wanneer u wilt stoppen, bijvoorbeeld wanneer het onderweg marktdag is. Behalve in Gondar blijft u overal twee nachten, in Lalibela zelfs drie, zodat er genoeg tijd is om de bezienswaardigheden te bekijken, de stad of de omgeving te ontdekken of even uit te rusten.

Wanneer u ook belangstelling hebt voor een reis het zuiden van Ethiopië, stellen we graag een reis op maat samen. De combinatie van het noorden en het zuiden van het land heeft vaak gevolgen voor de reis door het noorden en we overleggen hierover graag met u.

Programma van dag tot dagDag 1  Amsterdam – Addis AbebaNa aankomst op het vliegveld van Addis Abeba wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van onze agent en naar uw hotel gebracht.
Hotelovernachting in Addis Abeba.

Dag 2  Addis Abeba – Bahir Dar


Tot na de lunch bent u vrij. U kunt het Nationaal Museum bezoeken, de 'mercato' of de St. George Kathedraal waar Haile Selassie in 1930 werd gekroond.
's Middags wordt u naar het vliegveld gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Bahir Dar. Ook hier wordt u opgewacht en naar een

Dag 3  Bahir Dar


Vanuit Bahir Dar maakt u 's ochtends een boottocht op het Tanameer om enkele van de eeuwenoude kloosters te bezoeken op Zege schiereiland. 

's Middags gaat u naar de watervallen in de Blauwe Nijl. Na een autorit van ruim een uur gaat u te voet verder. Het is een mooie en makkelijke wandeling, en een eerste kennismaking met het prachtig groene landschap en met de mensen: ons pad wordt ook gebruikt door de mensen uit de omgeving. De watervallen bieden een adembenemend schouwspel, en het is bijzonder om je de lange reis voor te stellen die het water aflegt voordat het bij Alexandrië in de Middellandse zee stroomt. 
Hotelovenachting in Bahir Dar.

Dag 4  Bahir Dar – GondarMet  Lake Tana op enkele kilometers afstand aan uw linkerhand, rijdt u naar het noorden, naar Gondar waar u rond lunchtijd aankomt. In de 17de eeuw werd de stad vanwege de gunstige ligging aan karavaanroutes door keizer Fasiladas uitgeroepen tot hoofdstad van het Abessijnse Rijk. De stad werd zeer welvarend, en binnen de ommuurde ‘Royal Enclosure’ bouwden vorsten kastelen en paleizen.
's Middags kunt u de enclosure en het 'bad van Fasilidas' bezoeken.
U overnacht in een goed hotel in Gondar.

Dag 5  Gondar – Simien MountainsNa een bezoek aan de Debre Berhan Selassiekerk, met een plafondschildering met 1000 engelen, reist u verder naar het noorden, naar de prachtige en indrukwekkende Simien Mountains National Park: een bergmassief op meer dan 4000 meter hoogte en een plateau met adembenemende vergezichten vormen een prachtige wandelomgeving. 

U overnacht in een mooie lodge in het park.

Dag 6  Simien MountainsDe hele dag trekt u er met een gids op uit om te voet van de uitbundige natuur, bergen, planten en dieren te genieten. We zien zeker van heel dichtbij de grote groepen galada bavianen die hier leven, en wellicht de walia ibex. Ook komt er een groot aantal inheemse vogelsoorten voor.

Overnachting in de lodge.

Dag 7  Simien Mountains – AxumDoor een adembenemend mooi berglandschap rijdt u naar Axum: de oudste stad van Ethiopië. Een heilige stad, waar duizenden pelgrims komen, en waarvan alle Ethiopiërs denken dat daar de Ark des Verbonds te vinden is.

Hotelovernachting in Axum.

Dag 8  AxumNog steeds zijn niet alle geheimen van Axum ontsluierd: was het werkelijk de hoofdstad van de Koningin van Sheba, waarom veranderde de machtige stad in de 11de eeuw in een onbekende provincieplaats? Wat we wel weten is dat Axum al bij de Grieken bekend was en dat de stad ooit een belangrijke schakel was in de handel tussen Afrika en Azië.
Deze dag in Axum kunt u zelf invullen. Op zaterdag is er een grote markt, u kan dan zelf uw tijd verdelen tussen marktbezoek en de historische overblijfselen. Er zijn goede gidsen, die u graag meenemen naar de Aksum stelae, de indrukwekkende ondergrondse graven, de Maria van Zionkerk, en de baden van de Koningin van Sheba.

Hotelovernachting in Axum.

Dag 9  Axum - HawzienVia Yeha rijden we naar Hawzien. De architectuur van het oude Yeha lijkt op die van Saba in Jemen, en gedacht wordt dat reizigers uit Saba samen met Ethiopiërs de stad gesticht hebben.
Hawzien ligt ten zuiden van Adrigat, aan de binnenweg die voert langs een paar prachtige, verborgen rotskerken die nog weinig bezocht worden.

U overnacht in een prachtige lodge.

Dag 10  HawzienU blijft een dag in deze prachtige omgeving om van de natuur te genieten en om een paar rotskerken te kunnen bezoeken, zoals Maryam Korkor en Maryam Papaseyti.

U overnacht in de lodge.

Dag 11  Hawzien - LalibelaU gaat terug naar de  grote weg en reist via Mekele  en Maychew naar het zuiden. Het is een landbouwstreek, maar de nabijheid van de woestijn wordt voelbaar. Hier niet alleen ezels die de lasten dragen, maar ook groepjes kamelen, met grote zakken of bundels hout op hun rug. Na Maychew gaat u via een prachtige, en nog bereden route door de bergen naar Lalibela, eindbestemming van deze dag.

U overnacht in een goed en mooi gelegen hotel in Lalibela.

Dag 12 en 13  LalibelaLalibela, de stad die bekend is vanwege de uit de rotsen uitgehakte en deels ondergrondse kerken; kerken die ongeacht verhalen en foto’s die we gehoord of gezien hebben de stoutste verwachtingen overtreffen en die niet voor niets het ‘wonder van Afrika’ genoemd worden. De kerken werden gebouwd in de 12de of 13de eeuw in opdracht van Koning Lalibela, die naar het verhaal verluidt een goddelijke opdracht ontving om een nieuwe Jeruzalem te bouwen.

In Lalibela kunt u de elf kerken bezoeken, er zijn goede gidsen vertellen over de bouw en de details toelichten.
Omdat u hier twee dagen bent, is er voldoende tijd.
De tweede dag in Lalibela kunt u ook te voet of met een ezeltje kerken in de omgeving bezoeken, maar het kan ook heel plezierig zijn om een dag in deze heerlijke omgeving niets te doen.
Hotelovernachting in Lalibela.

Dag 14  Lalibela – Addis Abeba - AmsterdamU vliegt terug naar Addis Abeba, waar een hotelkamer voor u is gereserveerd. Afhankelijk van de aankomsttijd is er nog gelegenheid de stad in te gaan.
In de loop van de avond wordt u naar het vliegveld gebracht.

Dag 15  aankomst in Amsterdam


ReisinformatieVluchtenVluchten zijn niet inbegrepen in de reissom.

u kunt zelf uw vluchten boeken, bv. Via internet, maar wij kunnen dit ook voor u doen.
In Ethiopië maakt u twee binnenlandse vluchten met Ethiopian Airlines:
dag 2  Addis Abeba – Bahir Dar 
dag 14 Lalibela – Addis Abeba.
Deze vluchten zijn inbegrepen in de reissom.

Vervoer in EthiopiëIn Ethiopië reist u van dag 2 (Aankomst in Bahir Dar) tot dag 11 (aankomst in Lalibela) met een comfortabele auto of minibus met een Engels sprekende chauffeur. In Lalibela hebt u geen vervoer nodig.

Alle transfers worden door onze agent verzorgd.

OvernachtingenU overnacht in goede, schone hotels in kamers met eigen sanitair. In Simien en Hawzien slaapt u in een mooie lodge. 

Overnachtingen zijn op basis van logies/ontbijt.

Gidsen


Bij alle belangrijke plaatsen –kerken, opgravingen, andere gebouwen van belang- zijn goede Engels sprekende gidsen, die graag hun diensten aanbieden. Ook is het vaak mogelijk om via uw hotel een gids te huren.
Mocht u liever gedurende de hele reis met een gids reizen, dan kunnen we dat voor u organiseren.

Verlengen of uitbreiden

Het is mogelijk om de hele reis, dus ook de trajecten Addis Abeba – Bahir Dar en Lalibela – Addis Abeba met de auto af te leggen. 

In alle plaatsen waar u overnacht kunt u een extra nacht bijboeken.
Onderweg van Bahir Dar naar Gondar kunt u het dorp Awramba bezoeken, een commune die in 1985 door een ongeletterde man opgericht.  In dit dorp is iedereen gelijk, ongeacht geslacht, sekse of leeftijd, en godsdienst speelt geen rol. Iedereen heeft een lapje grond, waarvan de opbrengst wordt verdeeld, en er worden prachtige stoffen geweven. We worden hier gastvrij ontvangen en rondgeleid.


Om Gondar goed te kunnen zien, moet u daar dan twee nachten blijven.

Voor wandelaars is het mogelijk om een meerdaagse trekking (v.a. 2 dagen) in Simien Mountains te organiseren. Omdat u al een dag in de bergen verblijft, kan deze dag onderdeel uitmaken van de trekking.


PrijzenU ontvangt bij de aanvraag voor een reis op maat, maar ook wanneer u een ongewijzigde reis uit ons programma wilt boeken, altijd eerst een beschrijving van de reis, met vermelding van de definitieve reissom per persoon. Ook wordt duidelijk vermeld wat wel en wat niet is inbegrepen bij de reissom.
We kunnen het programma dan nog aanpassen, pas wanneer u akkoord gaat met het programma en de reissom boekt u definitief.

printPrint

tell a friendTell a Friend