Search

Loading

Libanon

  

Tien redenen om met vakantie naar Libanon te gaan!

 • Beiroet: zie met eigen ogen een stad die na een verwoestende oorlog in hoog tempo is, of nog wordt hersteld; slenter langs de corniche, en drink wat op één van de terrassen aan zee; maak kennis met een geschiedenis van meer dan 6000 jaar in het prachtige National Museum en loop binnen in galeries met eigentijdse kunst; eet in één van de kleine mezerestaurantjes met een terras op straat en ga ’s avonds uit in één van de clubs die Beiroet kent.     
   
 • Bezoek Libanon ook in de winter: vaak zacht en mooi weer aan de kust, terwijl u vlakbij in de bergen kunt skiën.
   
 • Ga naar Baalbek, één van de mooiste Romeinse steden en op zich de reis waard.
   
 • Libanon heeft een mooie kust met goede zandstranden. Combineer uw bezoek aan Beiroet of uw rondreis met een verblijf in een prettig resorthotel aan zee.
   
 • Geniet in Libanon van een korte vakantie: Beiroet, Baalbek, Anjar, de cederbossen en de kust, in –ruim- een week krijgen alle hoogtepunten de plaats die ze verdienen.
   
 • Ontdek de oude Levantijnse steden langs de kust, Byblos en Tyrus. Wandel in Byblos langs eeuwenoude tempels en kerken en bezoek de kruisvaarderburcht, en bezoek in Tyrus de indrukwekkende archeologische site Al-Mina, een Egyptische haven waar u ook resten uit het Romeinse en Byzantijnse Tyrus vindt.
   
 • Rijd de door de Qadisha-vallei de bergen in naar de cederbossen. In de vallei woonden vervolgde Christenen maar ook  Druzen in grotten, en er werden kapellen uitgehakt in de rotsen en kloosters gebouwd. Van de cederbossen werden de meeste bomen gekapt, de Phoeniciërs gebruikten het hout al om schepen te bouwen, en er zijn er nog zo’n 300 bomen over die soms ouder dan 1000 jaar zijn. Vallei en bergen kunt u ook te voet ontdekken.  
   
 • Geniet in Zahlé van de beste keuken van het Midden-Oosten: eet heerlijke meze met een glas lokale wijn erbij in één van de gezellige buitenluchtrestaurants boven de rivier.
   
 • Voor een vakantie met kinderen is Libanon een aanrader: zee en strand, tot de verbeelding sprekende ruïnes, de bergen en korte afstanden maken een reis voor iedereen aantrekkelijk en zorgen voor een onvergetelijke gezamenlijke ervaring.
   
 • Sla Aanjar en Beiteddine niet over: de eerste toont u de resten van de enige verstekte stad van de Omajjaden in het Midden-Oosten, de tweede laat u zien wat over is van een prachtig paleis uit de Ottomaanse tijd.

printPrint

tell a friendTell a Friend