Search

Loading

Ghana, een rondreis om het Voltameer.

Deze reis brengt u langs de oostkust van het Voltameer naar Noord-Ghana. Na een bezoek aan Molé Wildpark gaat u via de oude Ashantihoofdstad Kumasi naar de kust terug, onderweg verblijft u aan bet bijzondere Lake Bosumtwe.
Aan het eind van de reis hebt u voldoende tijd om zowel van zee en strand te genieten, en vanuit uw hotel kunt u de slavenforten en het levendige Elmina bezoeken, en u kunt bijvoorbeeld naar Kakum National Park. 

Soort reis individuele hotelrondreis
U reist met een eigen auto met chauffeur
Aantal dagen 15
Beste reistijd het hele jaar mogelijk
U kunt op reis met 2 personen of meer
Verlengen of inkorten is mogelijk
   

Programma van dag tot dag

Dag 1    naar Accra

Bij aankomst in Accra wordt u opgehaald van het vliegveld, en u wordt door een eigen auto met chauffeur naar een kleine  B&B even buiten Accra.

Dag 2     Accra - Atimpoku

U  maakt kennis met uw Engels sprekende chauffeur, en uw reis door Ghana begint. U gaat naar de Voltarivier, waar u met een bootje wordt overgezet naar het dorpje Atsiekpoe. Het is een afgezonderd dorp, waar oude tradities levend worden gehouden en waar de mensen een rustig bestaan leiden. Na een rondwandeling door het dorp vaart u weer terug, en u gaat naar Atimpoku waar u overnacht in een guesthouse aan de rivier.

Dag 3    Atimpoku – Wli

Met eventueel een kleine omweg langs de Volta Dam reist u naar Wli. Onderweg kunt u ook aan het Voltameer de haven en de markt van Kpando bezoeken, waar een levendige handel plaatsvindt van allerlei goederen die over het meer vervoerd worden. In Wli kunt u 's middags naar de hoogste watervallen van Ghana lopen.
Hotelovernachting in Wli.

Dag 4    Wli - Nkwanta

U reist verder naar het noorden en langzaam aan verandert het landschap. Het groene zuiden met maakt plaats voor de savanne, cacaoplantages en regenwoud voor cassave en yam.
U passeert kleine dorpjes, waar u misschien de markt kunt bezoeken, of een werkplaats waar traditionele stoffen geweven worden of waar een pottenbakkerij is.
Hotelovernachting in Nkwanta.

Dag 5    Nkwanta – Tamale

U passeert de Oti, een van de rivieren die ket Volta Meer voeden, daarna wordt het landschap nog droger.
U overnacht in een hotel in Tamale, de grootste stad in het noorden van Ghana.
                           
Dag 6    Tamale – Molé

Vanuit Tamale gaat u naar Molé Wildpark, Ghana’s grootste nationale park.
U bent ruim op tijd, en misschien kunt u nu naar het dorpje Mognori aan de rand van het park waar de inwoners gekozen hebben voor een leven in harmonie met de natuur.
In Molé overnacht u in de lodge in het park.

Dag 7    Molé

Het Mole Game Parc is één van de mooiste wildparken in West-Afrika. De lodge waar u overnacht is op een heuvel gelegen en u hebt van daaruit een prachtig zicht op de waterplaats waar de beesten drinken. De kans om olifanten van zeer dichtbij te zien is zeer groot, ze komen soms zelfs tot op het terrein van de lodge. Ook wrattenzwijnen, krokodillen, bavianen en andere apensoorten, verschillende soorten antilopen, herten en bokken laten zich regelmatig zien. Liefhebbers van vogels komen uitgebreid aan hun trekken, er zijn zo’n 300 soorten geregistreerd. In Molé kunt u ’s ochtends vroeg met een gids te voet een safari in het park te maken, ook is het mogelijk om met de auto het park in te trekken of een vogelsafari te maken.

Dag 8    Molé – Kumasi

De route buigt weer af naar het zuiden, u rijdt naar Kumasi. Neemt u de westelijk route, dan kunt u Bole bezoeken waar een mooie leembouwmoskee staat, uit dezelfde tijd en in dezelfde stijl gebouwd als die in Larabenga bij Molé. Ook kunt u naar het dorp Sonyo, waar de huizen via de daken en met ladders te betreden zijn.
Gaat u via de oostelijke route, dan stopt u in Boabeng - Fiema, waar in het bos tussen beide dorpen heilige mona- en colobusapen leven. De aapjes laten zich goed zien wanneer u de tijd neemt voor een wandeling in het bos.

U overnacht in een hotel in Kumasi.

Dag 9    Kumasi

Kumasi is de hoofdstad van het oude Ashanti Rijk, en de tweede stad van het land. In het voormalige Ashanti paleis is nu een museum gevestigd waar de prachtige voorwerpen van de voormalige koningen te zien zijn. In het Cultureel Centrum zijn werkplaatsen waar traditioneel handwerk wordt gemaakt zoals drums en kente stoffen.
Een overweldigende indruk maakt de Kejetia markt, de grootste markt van West-Afrika. Tussen het winkelend publiek zitten kapsters haren te vlechten, goudsmeden maken sieraden, timmerlui zetten meubels in elkaar en dominees houden hun preek. Dwars over de markt loopt de spoorlijn, en als er een trein aankomt pakt iedereen zijn spullen en gaat even aan de kant.
U blijft nog een nacht in Kumasi

Dag 10   Kumasi – Lake Bosumtwe

U reist  naar Lake Bosumtwe, even ten zuidoosten van Kumasi. Lake Bosumtwe is waarschijnlijk ontstaan door de inslag van een meteoriet. De omgeving is mooi en verstild, omringd door groene heuvels en een pad rond het meer gaat door cacaoplantages.
Wanneer u op tijd vertrekt, hebt u 's middags tijd om de prachtige omgeving te verkennen.
U overnacht in een hotelletje aan het meer, waarin gezwommen kan worden.

Dag 11   Bosumtwe - Elmina

U reist naar de kust, waar u in het stadje Elmina in een sfeervol hotel met uitzicht op het kasteel van waaruit de slaven werden getransporteerd, en direct aan de haven overnacht.

12 en 13   Elmina

Nadat u in Elmina het kasteel en het kerkhof hebt bezocht, en langs de haven en over de markt hebt gezworven, verlaat u het levendige stadje, en u gaat naar een vlakbij gelegen hotel aan het strand.
Vanuit uw hotel kunt u nog excursies maken, bijvoorbeeld naar Kakum NP, waar u over de 'Canopy Walk' boven de toppen van het tropische woud kunt lopen.

Dag 14   Elmina – Accra

In de loop van de dag vertrekt u naar Accra, u wordt rechtstreeks naar het vliegveld gebracht.

Dag 15   thuiskomst

Reisinformatie

Wat kunt u verwachten?

U maakt een rondreis die u een goed en compleet beeld van Ghana geeft. Toch is het geen gehaast programma. U blijft enkele malen twee nachten op dezelfde plek, en op reisdagen is er voldoende tijg om, wanneer de gelegenheid zich voordoet, een markt te bezoeken, te gaan kijken bij een weverij of een pottenbakkerij of een wandeling door een dorp te maken.

Accommodatie en maaltijden

U overnacht in speciaal uitgekozen hotels en guesthouses in kamers met eigen sanitair en airco of een fan. Een muskietennet hoeft u niet mee te nemen.
Overnachtingen zijn op basis van logies/ontbijt.

Vervoer

Bij aankomst wordt u opgehaald van het vliegveld en u wordt naar uw hotel gebracht. Wanneer u in Accra uw rondreis begint, wordt u opgehaald door uw Engelstalige chauffeur, hij blijft bij u tot vertrek. Uw chauffeur is geen gids, maar weet uit ervaring veel over het land, zodat u hem vaak als gids zult ervaren.

Verlengen of inkorten
Deze reis in op verschillende plaatsen te verlengen of uit te breiden, maar u kunt de reis ook inkorten. U kunt de reis inkorten wanneer u minder tijd hebt, maar ook om de reis elders te verlengen. We overleggen graag met u over de mogelijkheden.

PrijzenDe reissom die we hieronder vermelden is gebaseerd op prijzen zoals die op dit moment bij ons bekend zijn, en is gebaseerd op twee deelnemers. Een reis kan goedkoper of duurder uitvallen, bijvoorbeeld bij meer deelnemers, in verband met uw voorkeur voor een andere categorie auto, bij een hotelwijziging, of bij een sterke wisseling van de koersen.
U ontvangt daarom in alle gevallen, ook wanneer u een ongewijzigde reis uit ons programma wilt boeken, altijd eerst een beschrijving van de reis, met vermelding van de definitieve reissom per persoon. Pas na ontvangst hiervan boekt u definitief.Reissom

Reissom per persoon bij 2 deelnemers € 1.525,--
   

Inbegrepen in de reissom: transfer vliegveld – hotel bij aankomst; vervoer van dag 2 tot en met de dag van vertrek met een eigen auto 4x4 met een Engels sprekende chauffeur; alle onkosten van de chauffeur; benzine; alle overnachtingen volgens programma in 2-persoonskamers op basis van logies/ontbijt.

Niet inbegrepen in de reissom: niet genoemde excursies; entreegelden; niet genoemde maaltijden; fooien; verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).

printPrint

tell a friendTell a Friend