Search

Loading

Turkije

   

Tien redenen om met vakantie naar Turkije te gaan!


• Reizen in Turkije is eenvoudig en avontuurlijk tegelijk: de wegen zijn goed, het landschap afwisselend. Er is veel te zien onderweg, kleine dorpen, mooie stadjes, in het hele land zijn overal resten uit de oudheid te vinden. De mensen die u tegenkomt zijn vriendelijk en wijzen u graag de weg, er zijn eethuisjes, dorpen met winkeltjes en theehuizen en ’s avonds wacht een gastvrij onthaal.

• Istanbul, stad aan het water op twee continenten; een bruisende stad, oud en modern tegelijk, weliswaar niet de hoofdstad maar toch het kloppend hart van Turkije. Dwaal rond in het Topkapi paleis, onderga de grootsheid van de Aya Sofya, vaar over de Bosporus, eet vis aan het water, verdwaal in de bazar.

• Wandelen langs de kust, wandelen in het binnenland, wandelen in Cappadocië: overal geniet u van de prachtige natuur, de rust, de overblijfselen van oude culturen en zeker ook van de ontmoetingen onderweg.

• Van west tot oost, hoe u het land ook doorkruist, overal vindt u herinneringen aan het rijke verleden van Anatolië: Hittieten, Grieken, Romeinen, Arameeërs, Armeniërs en Osmanen lieten hun sporen achter, en ook de legendarische Amazonen leefden in hier.

• Zoveel wegen naar Cappadocië leiden, zoveel redenen zijn er om er naartoe te gaan: het fascinerende landschap met de elvenschoorstenen, de Byzantijnse kerkjes met hun fresco’s, de mogelijkheden om te wandelen, de Ilharavallei en de ondergrondse steden. Trek hier een paar dagen uit, slaap in één grotwoningen die nu een comfortabel smaakvol ingericht hotel herbergen, en maak misschien een ballonvaart.

• De Turkse kust kent nog opmerkelijk veel stille plekken: uitgestrekte stranden en stille baaitjes, kleine dorpjes en haventjes, plekken om te zwemmen, te snorkelen of met een bootje de zee op te gaan.

• Het zuidoosten van Turkije is een onvermoede schat: honingkleurige stadjes en Syrisch-Orthodoxe kloosters, de oude bazar in de pelgrimstad Sanliurfa, de berg Nemrut Dag, het Vanmeer. Laat u verbazen en ontroeren door de resten van verdwenen en verdwijnende culturen.

• De Turkse keuken is smakelijk, en zeer gevarieerd. Waar u ook komt, er wordt met veel zorg gekookt, vaak staan er streekgerechten op tafel en er valt op reis veel smakelijks te ontdekken.  

• Geniet van een Turks bad of een massage in één van de mooie, oude hamams die Turkije rijk is.

• Combineer naar hartenlust: rondreizen met wandelen, West-Turkije met Cappadocië, Oost-Turkije met een bezoek aan Istanbul: alles is te realiseren.
 

 

 

printPrint

tell a friendTell a Friend