Search

Loading

Oman

  

Tien redenen om naar Oman te gaan

• Muscat, de hoofdstad, op een smalle strook land tussen zee en bergen. Laat u meenemen naar de grote en indrukwekkende Sultan Qaboos Moskee, bezoek de musea voor een eerste kennismaking met de cultuur en de geschiedenis van het land, en ga de zee op om dolfijnen te zien.

• Rijdt vanuit de hoofdstad Muscat met een four-wheel drive de bergen in. Ontdek kleine dorpjes aan de rand van de groene rivierbeddingen met akkertjes op terrassen en dadelpalmen of citrusbomen; houd uw adem in te midden van de grootsheid van diepe bergkloven; geniet van de adembenemende zonsondergang boven de bergtoppen.

• Ga terug in de tijd en bezoek de prachtige forten van bv. Nizwa en Jibreen.

• Ervaar de grootsheid van de woestijn: de eindeloze goudgele zandduinen, de vlaktes, het woestijnzand dat het strand raakt. Wie echt de woestijn wil ontdekken, gaat naar het Empty Quarter, het Lege Kwartier waar zelf kamelen niet overleven.

• Dwaal door de oude stadjes met traditionele huizen en door de omringende oases. Luister hier naar het zingen van de vogels en het ruisen van het water in de falaj, de eeuwenoude irrigatiekanalen.

• Geniet van de warme zee en de uitgestrekte en verlaten zandstranden. En vooral, ga  ’s avonds naar het strand waar schildpadden eieren komen leggen en de kleine schildpadjes uit het ei kruipen om op eigen kracht de weg naar zee vinden.

• In Oman zijn een aantal voettochten uitgezet, soms van meerder dagen: wandel met een gids door de bergen, volgt groene rivierbeddingen, ontmoet de mensen in de vaak afgelegen dorpen. Te voet ontdekt u Oman zoals het kortgeleden nog overal was.
 
• Ontmoet de Omani’s, vriendelijk, gastvrij en vaak nog traditioneel. De vrouwen in de bergen dragen soms nog gezichtsmaskers, maar onderhandelen op de markt over de prijs van een koe of geit. Mannen dragen een dishdasha, een hemdjurk, met een mutsje en een tulband, en vaak steekt er een dolk achter de riem.

• Een reis door Oman kan eenvoudig gecombineerd worden met een bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Met verschillende luchtvaartmaatschappijen kunt u vluchten naar Dubay en Muscat combineren, en het is ook mogelijk om over land van Dubay naar Oman te tijden, dan een rondreis te maken en te eindigen in Muscat.

• Wat meer tijd om te reizen? Aarzel niet en ga varen en snorkelen in Musandam in het noorden of ga naar Dhofar, de streek van de wierook in het uiterste zuiden.

printPrint

tell a friendTell a Friend