Search

Loading

Armenië

  


Tien redenen om met vakantie naar Armenië te gaan!

• Op prachtige plekken, in kloven en bergtoppen, liggen de vele, vaak uit de Middeleeuwen daterende kerken en kloosters. Bewonder de specifiek Armeens-apostolische bouwstijl, en geniet van de prachtige ligging.

• Reis naar de plekken die getuigen van de oudste geschiedenis van het land, zoals het prehistorische sterrenkundige observatorium Zorats Karer en de aan de hellenistische god Mithras gewijde Garni-tempel.

• Armeniërs zijn gastvrij en houden van lekker eten. Ontdek dat de keuken van Armenië veel overeenkomsten heeft met die van Turkije of Iran, en probeer vooral de kleine restaurantjes onderweg of kijk of het mogelijk is om bij mensen thuis te eten, bijvoorbeeld wanneer u in een bed & breakfast overnacht.

• Wie graag in de natuur is en niet van drukte houdt zal van Armenië houden. Hoogvlaktes en bergtoppen, rivierdalen en ravijnen, bossen, bouwland en ongerepte velden wissen elkaar af, en het is in het hele land mogelijk om prachtige wandelingen te maken, maar ook meerdaagse trekkings horen tot de mogelijkheden.

• Kijk met de Armeniërs naar de voor hen onbereikbare berg Ararat, waar de ark van Noach gestrand zou zijn. Geniet van het prachtige uitzicht op de met eeuwige sneeuw bedekte toppen en ga daarna naar de noordelijker gelegen Armeense berg Aragars, waar het prachtig wandelen is.

• Geniet van een land dat zo gastvrij is, maar waar nog zo weinig toeristen komen.

• Proef de wijn van de Areni-druif die alleen in Armenië groeit, of probeer bij het eten een abrikozen- of pruimenwodka, die vaak lokaal gestookt wordt.

• Mis vooral de prachtige chatsjkars niet, de kruisstenen met prachtig uitgebeitelde motieven die overal in het land als gedenkstenen aan overledenen, maar ook als herinneringssteen aan bijvoorbeeld een oorlog of als beschermingssymbool te vinden zijn. U vindt ze in het hele land, bij kerken, op begraafplaatsen maar ook gewoon langs de weg.

• Neem de tijd in Yerevan, voor de interessante architectuur uit de hele Russische periode van de tsaren tot de onafhankelijkheid, ga naar het boeiende historische museum, en sla de prachtige en vaak ontroerende manuscripten in Matenadaran niet over. Raak onder de indruk bij het genocidenmonument, kijk uit over de stad, flaneer door de parken, winkel met hip en jong Yerevan, en dwaal over de overdekte markt.

• Ga naar Armenië omdat het anders is maar toch vertrouwd, veilig en niet ver weg, met een goed klimaat, met aardige mensen: een aantrekkelijk vakantieland voor iedereen.

printPrint

tell a friendTell a Friend